苏州办公楼设计公司欣赏南京岱山幼儿园

发表时间:2017-11-08 13:36

这是一所建在坡地上的幼儿园,位于南京岱山保障住宅区内,北侧为岱山小学,东侧为城市道路。基地内高差较大,用地面积紧张。

This is a kindergarden located on a slope,facing the Daishan Primary School in the north and city roads in the east. Thesite has a large elevation and a limited area.

为了更高效率地利用土地,设计利用退台,将二层以上部分退让出大平台,从而使建筑提供更多分班室外活动场地,并保证每班得到充足日照。

To make full use of land, the architectsuse terraces to set back the upper part of building, offering more outdoorplaying fields and sufficient sunshine for each class at the same time.

幼儿园进一步把入口层体积退后,让第二层盒子漂浮在空中,进一步分解体积,让建筑看上去像只有一层的样子。系列处理的目的都是让建筑体积弱化,增加亲切感,减小建筑对幼儿和儿童的压迫感。

we then set back volume of the entrancefloor, allowing the second floor box to float in the air, further breaking downthe volume and making the building look like only one floor. The purpose of theseries of treatment is to weaken the building volume, increase the intimacy, toreduce the oppression to children.

建筑中间的内院使一层北侧行政和服务空间也可得到足够的采光。在景观方面,每个班级都有对应的绿地供幼儿活动。

Innercourtyards in the middle provide abundant sunlight for Administration andservices are on the north side of first floor. On the aspect of landscapedesign, every class has a green space for children to play with.


苏州园区通园路80号美邦装饰产业园
客服电话:400-072-0699
工作时间:8:30~18:00
44139215@qq.com